DEN DAG I STOPPER MED AT LYVE OM OS, STOPPER VI MED AT FORTÆLLE SANDHEDEN OM JER
9. August 2023

Man har siden gårsdagens kamp kunne læse i medierne, hvordan Københavns politi ihærdigt – igen – forsøger at male et skræmmebillede og udstille danske fodboldfans, for at dække over deres egen inkompetence.

45 minutter inden kampstart, da marchen fra Sparta Prag ankom til stadion, lykkedes det på imponerende vis 30-40 fans af Sparta Prag uhindret at komme fra deres march, i den ene ende af stadion, og hele vejen til den anden ende af stadion. Dette til trods for, at deres march var mandsopdækket af flere hundrede betjente. Da Sektion 12 på dette tidspunkt var stort set fyldt, var det langt overvejende yngre mennesker, familier og lignende, der var på vej til andre tribuner, som var til stede foran Sektion 12. Der opstod derfor heller ikke nogen større konfrontation, udover med en lille håndfuld FCK-fans, der forsvarede sine medfans.

På baggrund af ovenstående handlingsforløb, er det på alle måder forkasteligt at man i diverse nyhedsmedier, både i kølvandet på episoden og igen i dag, kan læse at diverse viceinspektører hos Københavns Politis udtaler til citat, at konfrontationen skulle være aftalt, at alle havde tandbeskyttere på og at “folk havde jakker med hætter, og derfor var klar til aftalt slagsmål”. Alle disse udtalelser er i bedste fald faktuelt forkerte, og i værste fald direkte løgnagtige. Politiindsatsen til gårsdagens kamp var af en sådan karakter, at man fristes til at tro at man bevidst ønskede en konfrontation der kunne underbygge det billede, som man fra politiets side forsøger at tegne, for at kunne overbevise politikerne og hr. og fru. Danmark om, at danske fodboldfans er pesten, der skal bekæmpes med alle midler og yderligere beføjelser. Eller måske var dette blot endnu et eksempel på politiets ufrivillige inkompetence, når det kommer til håndteringen af fodboldfans. Begge scenarier er lige skræmmende – og desværre er minimum et af dem rigtige.

Dette er langt fra første gang, og nok heller ikke den sidste, at I, i politiet, forsøger at dække over jeres egne fejl ved at male et falsk skræmmebillede af danske fodboldfans. Det er skadeligt for dansk fodbold og fankultur; og vi vil ikke blot lade stå til.

// Sektion 12 Foreningen