DEN SPÆDE START

I 2005 startede dialogen med klubben om at få opbygget en decideret stemningstribune i Parken. Efter en årrække hvor den stemningsmæssige udvikling havde taget fart på C2, var man så småt begyndt at kigge efter nye tribuneområder hvor man kunne udvikle fanmiljøet yderligere. Klubben viste interesse for ideen, og efter en periode på ca. 6 måneder med møder blev det til sidst besluttet at der skulle være et nyt og større område i Parken til folk, som var mere stemningsorienterede. Det var et stort og krævende arbejde at få igennem, men takket være hårdt arbejde fra det aktive fanmiljø, fik vi omsider vores afsnit. Vores egen stemningstribune skulle placeres bag målet på – på B2/B3, ved siden af den daværende familietribune. Sektion 12 havde derfor sin begyndelse i 2006 på blot halvdelen af den nedre tribune, som man kender i dag.

Selve navnet til tribunen blev vedtaget på under en dag. Der var en del forslag oppe og vende, men da forslaget Sektion 12 kom på bordet, var man ikke mange minutter om at stemme ja. Forklaringen er simpel. Sektion 12 skulle være sektionen for den 12. mand.

Starten gik ganske godt for Sektionen. Besøgstallet var udmærket, og stemningen var også god. Dog var der enkelte ting som ikke helt gik som forventet. Der var en del som kom på tribunen, og ikke ydede det som er forventet af en, når man stillede sig på Sektion 12. Med tiden blev det dog bedre og Sektion 12 fik sig en fast kerne som var harmonisk i forventningerne til opbakningen af FCK.

AWAYKORT PÅ HJEMMEBANE

I 2008 kom det famøse awaykort efter en del episoder på udebane. Man valgte fra klubbens side at gøre det til et krav at man skulle have et awaykort, hvis man ville have adgang til Sektion 12. Et awaykort for at komme på sin egen tribune på hjemmebane, stik imod al fornuft. Det blev mildt sagt ikke modtaget pænt, og fansene på Sektionen valgte at boykotte tribunen. I stedet blev Øvre C i en kort periode stemningstribune.

I september 2008, et par måneder inde i den nye sæson, besluttede klubben at de havde taget fejl i deres beslutning om awaykortet på Sektion 12, og reglen blev ophævet. Boykottet blev derved stoppet, og vi havde fået vores tribune tilbage.

Desværre stod vi nu over for noget af en udfordring. Vores tribune var så godt som brudt sammen. Vores protest havde rystet en stor fast kerne af fansene på Sektion 12 sammen, men det havde desværre også fået den negative konsekvens, at man som ny Sektion 12-gænger ikke rigtig følte sig 100% som en del af Sektion 12. Vi var desværre gået hen og blevet en lukket kerne. Dette gjorde, at mange i stedet valgte at søge andre steder hen i Parken. Det var en udvikling som vi var kede af, og vi ønskede på ingen måde, at Sektion 12 skulle være en lukket fest, men et samlet sted for Københavns aktive fansegment, for dem der ville drive den vokale og visuelle opbakning.

Resten af 2008, og foråret 2009 blev derfor en tid, hvor stemningen var god, men antallet af fans på tribunen ikke var som vi forventede.

I sommeren 2009 satte den aktive del bag Sektion 12 flere tiltag i gang for at få de Københavnske fans tilbage.
Tiltag som hurtigt fik navnet Fælles København blev iværksat, og gik ud på at samle FCK-fans ud fra det som vi alle har tilfælles. Nemlig vores kærlighed til vores klub og by. Der blev lavet fælles udebaneture, fælles fester og fælles mødesteder før hjemme og ude kampene

KONSTANT UDVIKLING

Sektion 12 begyndte at vokse sig stor igen, og vi var efterhånden klar til at tage det næste skridt – at gå fra at have ca. halvdelen Sektion 12, til nu at skulle til at forhandle med klubben om at inddrage hele den nedre tribune som man kender det i dag. Dette betød at klubben skulle tage en stor beslutning om hvad der skal ske med en ellers velfungerende familietribune, men klubben skal have stor ros for at tro på projektet.

I sæsonen 2010/2011 blev det en realitet, og vi havde for første gang indtaget hele endetribunen på Sektionen.

Mens årene gik voksede det faste antal af fans på Sektion 12, og vi begyndte at få en tribune, hvor vi kunne se, at mulighederne for at lave større og mere kreative tifoer i højere grad blev en realitet. Tifoerne voksede gennem årene sig større i takt med tribunen og det er det ikke for meget at sige, at Sektion 12 i dag har et tifohold som har været med til at sætte vores klub på verdenskortet.

Vi blev ved med at udvikle os. Vi gik fra at have to trommer og en capo med megafon i begyndelsen af 2006, til nu at have et PA-anlæg, hjælpe-capoer, og en gruppe drenge på trommerne,  der kunne få selv den mest rytmeløse dansker til at føle stemningen.

Efter at have forsøgt at udnytte Øvre Sektion 12 som en ekstra stemningstribune til 2 pokalfinaler, begyndte drømmen om en dag at kunne inddrage øvre som fast forlængelse af S12 at melde sig. I slutningen af 2018, og starten af 2019, hvor vi efter en massiv tilskuerstigning og salg i sæsonkort på S12 begyndte at få en fornemmelse af, at måske var tiden inde til at man aktivt gjorde en indsats for at Sektion 12 skulle omfatte både øvre og nedre til større kampe

Sektion 12 Øvre blev officielt ‘indviet’ som stemningstribune mod F.C. Midtjylland d. 8/4 2019:

Projektet med at samle fans af F.C. København er stadig langt fra færdigt, og vi vil blive ved at gøre vores for at udvikle det Københavnske fanmiljø og vores klub på den bedste måde vi kan. Et skridt i retningen af et stærkere, samlet miljø er stiftelsen af Sektion 12 Foreningen.

Corona har i 2020 sat en midlertidig stopper for den voldsomme udvikling vi har set på vores tribune. Vi har forsøgt at støtte op om vores klub på bedst mulig vis under de forhold, der har været mulige, for at give de ekstra procenter til spillerne. Både i form af bl.a. tifo på vores tomme stadion, og da omkring 2000 Københavnere deltog i spillerbusmodtagelsen forud for kampen mod Istanbul Basaksehir.

Vi vil blive ved med at bakke op om vores klub og ligemeget hvad der sker, så vil vi altid være her. Vores kærlighed til F.C. København og vores by kan der aldrig rykkes ved. Vi vil dog også blive ved med at ytre os, hvis vi mener at ledelsen gør noget der er usundt for klubben, primært via dialog, men til tider også offentligt. Vi går ikke på kompromis, hvis nogen forsøger at skade vores klub. Dette er et punkt som ikke kan diskuteres. Vi vil altid forsvare klubben og byen. Mens alle andre har travlt med at kigge bagud, så kigger Sektion 12 fremad – vi er slet ikke færdige, og det er eksemplet på en foreningen for det aktive fansegment på Sektion 12
endnu et stærkt bevis på.

For klubben, byen og vennerne!

Sektion 12, 2009

Sektion 12, 2011

Sektion 12, 2014

Sektion 12, 2017

Sektion 12, 2019

Sektion 12, 2020